Arctic Paper förbereder för 17 MW solkraftverk i Kostrzyn

Arctic Paper koncernen har slutit avtal med det polska konsultföretaget MAZEL S.A. om att stödja koncernen i tillståndsprocessen för att bygga ett solkraftverk med en kapacitet på 17 MW i Kostrzyn. Byggstarten är planerad till september 2022.

 

Investeringen är ett viktigt steg i implementeringen av Arctic Paper koncernens nya 4P- strategi för 2030, enligt vilken koncernen, förutom grafiskt papper och massa, kommer att utvecklas inom förpacknings- och energisegmenten.

 

“Erfarenheterna från vår pilotinstallation är positiva, nu är vi redo att ta nästa steg med en mycket större installation. Samtidigt arbetar vi med vindkraftsprojekt. Vi planerar att investera i förnybara energiprojekt med en total installerad kapacitet på cirka 100 MW till år 2030", säger Michał Jarczyński, CEO för Arctic Paper.

 

Solparken kommer att anslutas till distributionsnätet för Arctic Paper Kostrzyn S.A. som har tillstånd att distribuera el. Planerad CAPEX på energiområdet till 2030 uppgår till 450 miljoner zloty. 2030 beräknas energipelaren generera cirka 7 procent av koncernens intäkter.

 

För ytterligare information, var god kontakta:

Michal Jarczyński, CEO, Arctic Paper S.A.

Tel: +46 10 451 7005                        

E-mail: michal.jarczynski@arcticpaper.com

 

Ladda ner pressnyhet

15 december, 2021