Arctic Paper och Rottneros investerar i fabrik för fibertråg

Styrelserna för Arctic Paper och Rottneros har beslutat att investera 15 miljoner euro i produktion av formpressade fibertråg i Arctic Papers lokaler i Kostrzyn, Polen. Anläggningen kommer att drivas i en separat juridisk enhet och som ett 50/50 joint venture, i linje med LOI undertecknat av parterna den 22 oktober 2021.

 

“Vi ser en snabbt växande efterfrågan på formpressade fibertråg och vi är glada att kunna meddela att vi nu är redo att gå vidare med vår plan att lansera den första industriella produktionen av fiberbaserade barriärförpackningar. Vårt samarbete kombinerar Arctic Papers gynnsamma läge och befintlig infrastruktur med Rottneros tekniska kunnande vilket ger fördelar för båda företagen”, säger VD:arna för Arctic Paper och Rottneros, Michal Jarczyński och Lennart Eberleh, i ett gemensamt uttalande.

 

Produktionen kommer bland annat vara ämnad för hög-barriärsförpackningar, med förlängd hållbarhet för livsmedel, men även för förpackningar med enklare funktionskrav, baserat på Rottneros nyfiber. Produkterna klarar hög värme och passar utmärkt till färdigmat – både frysta och kylda maträtter – vilket utgör en snabbt växande marknad. Uppstarten av den nya fabriken är planerad till slutet av 2023.

 

Investeringen förväntas uppgå till 15 miljoner euro. Anläggningen kommer att producera cirka 80 miljoner brickor per år, med en uppskattad årlig omsättning på 9-11 miljoner euro och en EBIT-marginal på mer än 20 procent när den är i full drift.

 

Samriskföretaget kommer att ske i ett polskregistrerat företag och finansieras genom en kombination av banklån och kapitaltillskott från ägarbolagen.

 

För ytterligare information, var god kontakta:

 

Michal Jarczyński, CEO, Arctic Paper S.A.

Tel: +46 10 451 7005

E-mail: michal.jarczynski@arcticpaper.com

 

Göran Eklund, CFO, Arctic Paper S.A.

Tel: +46 10 451 7054

E-mail: goran.eklund@arcticpaper.com

 

Ladda ner pressnyhet

 

10 februari, 2022