Arctic Paper och Rottneros tar nästa steg om gemensamma investeringar

Arctic Paper och Rottneros har ingått avtal om ett joint venture; en investering på 100 miljoner PLN i tillverkning av fibertråg. Ett 50/50-ägt polskt företag har etablerats för att starta produktion vid Arctic Papers polska bruk.

 

”Vi ser fram emot att ta nästa steg inom hållbara och biologiskt nedbrytbara förpackningar tillsammans med Rottneros. Investeringen är en viktig del av vår strategiska diversifiering”, säger Michal Jarczyński, VD för Arctic Paper S.A.

 

Satsningen bygger på användning av gemensamma kompetenser och synergier. Rottneros bidrar med massa och erfarenhet av tillverkning av fibertråg medan Arctic Paper hyr ut lokaler i den befintliga fabriken som är fördelaktigt belägen i Kostrzyn, Polen, nära gränsen till Tyskland.

 

Produktionskapaciteten förväntas uppgå till cirka 80 miljoner enheter per år och företaget förväntar sig att uppnå en omsättning på cirka 60 miljoner PLN vid full kapacitet. Produktionen, som planeras starta i slutet av 2023, kommer att fokusera på högbarriärförpackningar, men också på förpackningar med enklare funktionskrav.

 

För ytterligare information:

 

Göran Eklund, CFO, Arctic Paper S.A.

Tel. +46 10 451 7054

goran.eklund@arcticpaper.com

 

Ladda ner pressmeddelandet

17 februari, 2023